12 е общият брой на заразени с Ковид-19 в община Генерал Тошево, 27 са под карантина

Днес Общинският кризисен щаб в Генерал Тошево е провел заседание, съобщават от местната администрация.

12 е общият брой на заразени с Ковид-19 в община Генерал Тошево, 27 са под карантина

По време на заседанието са обсъдили всички предприети мерки от страна на добруджанската община и отговорните институции за превенция от коронавирус. Посочено е било, че се актуализират всички заповеди в синхрон с издадените от здравния министър. 



Кризисният щаб е обърнал внимание на социалните услуги и патронажната грижа, която се предоставя от общината, регулярните проверки по търговските обекти, осигуряването на медицински сестри за изградения от Регионалната здравна инспекция вДобрич здравен пункт на ГКПП-Кардам, изграденият здравен пункт и ежедневната дезинфекция в „Медицински център-I-Генерал Тошево“ и отваряне на детските градини, в синхрон  със строгите вътрешни правила. 

На срещата е станало ясно, че основните причини за нарастващия брой заразени на територията на общината са неспазване на противоепидемичните мерки на част от гражданите, движението от и до курортен комплекс „Албена“, локализираното огнище в центъра за хемодиализа в град Добрич, както и областната болница.

Към днешна дата броят на заразените в община Генерал Тошево с положителен PCR-тест е 12, а  27 лица са под карантина.

Кризисният щаб и ръководството на Община Генерал Тошево апелират към всички жители, собственици на търговски обекти и работещи в публични институции да бъдат отговорни и да спазват всички противоепидемични мерки, с цел опазване на живота и здравето на местната общност.