Директорът на Зооцентъра в Добрич получи сертификат "Добрите примери"

Директорът на Центъра за защита на природата и животните в Добрич Християн Христов получи със сертификат за признателност "Добрите примери".

Директорът на Зооцентъра в Добрич получи сертификат "Добрите примери"


Християн Христов, завършил в Англия екология и морска биология, преоткрива себе си и намира това, с което иска да се занимава. На 21 години решава да се върне в България и с надеждата да започне работа в БАН, но на тази крехка възраст никой не го взима на сериозно и му предлагат да стане офис сътрудник.

Решил, че това не е неговото призвание се връща в Англия, където спестява пари и започва да се готви да замине за югоизточна Азия. Междувременно посредством специален модул за морска биология и изучаването на кораловите рифове в университета, където учил успява да посети Малайзия и сбъдва мечтата си да се гмурка. Тогава се влюбва в приказния подводен свят и мечтае пак да се върне там.

Наближава момента, в който е твърдо решен да закупи еднопосочен билет за Банкок и се прибира в България за да си подготви и да стегне багажа. Всичко върви по план докато стара травма в коляното му не се обажда и той решава да остане в България.

Християн научава, че има отворена позиция за директор на любимото му място в Добрич, а именно Центъра за защита на природата и Животните. Израстнал в Добрич той прекарвал доста от времето си в непосредствена близост до центъра. Често намирал кустенурки или таралежи и ги носел там за да се грижат за тях. Гледайки с години как любимото му място е в застой решава да кандидатства за тази работа и така става директор на центъра. Вече 2 години развива сериозна дейност в парка и не спира да реализира всяка една своя идея свързана с него. Приели са вече над 100 животни като по-голямата част са били спасени от сигурна смърт.

Христов активно инициира социални дейности и доброволчески акции, в които всеки може да помогне и да се чувства полезен за развитието на този безценен за града парк. Той разчита много на доброволците и дарителите, без които няма как да набавя нужните 15 тона храна годишно.

Вдъхновени от историята му, впечатлени от сърцатата му работа и грижата за децата и животните от "Добрите примери" са решили, че именно той е следващият прирежател на специалния сертификат за признателност. 

По текст на dobriteprimeri.com