Мъжът, нападнал друг шофьор по пътя за Варна, е стрелял по автомобила с картечен газов пистолет

Мъжът, който в обедните часове на 21 август, нападна и удари друг шофьор в районна на Петия километър, е стрелял по автомобила му с картечен газов пистолет. Това сочат предварителни данни на Окръжната прокуратура в Добрич.

Мъжът, нападнал друг шофьор по пътя за Варна, е стрелял по автомобила с картечен газов пистолет

Агресия на пътя: Задържаха мъж от Добрич, нападнал и ударил друг шофьор



На състоял се днес брифинг зам.-районният прокурор Павел Любенов, заяви, че в автомобила на нападателя е бил и неговия непълнолетен син. 

След отнето предимство е избегнат пътен инцидент между лек автомобил „Ауди” А8, с добричка регистрация и „Пежо” 307. Първата кола отнела предимството на втората на кръстовище по бул „25 септември” в Добрич. След като е бил избегнат инцидентът, водачът на лекия автомобил „Ауди” – 37-годишният И. А., започнал да преследва другия шофьор в посока град Варна. По време на преследването са произведени изстрели, по предварителни данни,  с картечен газов пистолет. Пежото е било застигнато в близост до Петия километър. И. А. се опитал да изведе другата кола от пътното платно и принудил шофьора да спре. Когато той спира, 37-годишният мъж го кара да излезе от автомобила, след което му нанася няколко удара. 

Случайни минувачи, които са станали свидетели на случая, са се намесили и подали сигнал на телефон 112. Малко по-късно нападателят преустановил агресивните действия се оттеглил от мястото на произшествието, но данните на автомобила вече били изпратени към ОД на МВР – Добрич и са започнали дейности по установяването и задържането му.  Минути по-късно агресивният мъж е установен на бензиностанция по околовръстния път на Добрич, където е задържан. На мястото, където е било стреляно са иззети гилзи от оръжието. Извършено е и претърсване на автомобила на нападателя, в който също са били намерени боеприпаси, оръжието е предадено на органите на реда от сина на водача, който е непълнолетен. 

След ударите, които е получил шофьорът на лекия автомобил „Пежо”, му е оказана медицинска помощ, към момента все още е на лечение в добричката болница. Няма опасност за живота му.  По делото предстои извършване на медицинска експертиза, която ще даде заключение какви увреждания са били причинени на потърпевшия.