Млад мъж ограбил и изнасилил 66-годишна жена в село в област Добрич

В ранните часове на 21 август 29-годишен мъж е врязал в дома на своя съселянка с идеята да я ограби. След като взел 55 лева и стотинки от портфейла й, той я изнасилил. Това съобщи пред журналисти днес наблюдаващият прокурор Даниел Илиев.

Млад мъж ограбил и изнасилил 66-годишна жена в село в област Добрич

Случаят е докладван в ранните часове - между 4 – 5 часа сутринта, от дежурния полицай, който в условията на неотложност е започнал досъдебно производство.  Извършен е оглед на местопроизшествието в дома на пострадалата, при който са открити веществени доказателства от значение за наказателното производство. 



„Благодарение на бързите и адекватни дейности на МВР извършителят е задържан няколко часа по-късно. По мои указания му е повдигнало обвинение, за което се предвижда наказание от 5 до 10 години, а за другото - от 2 до 8. И двете престъпления са тежки по смисъла на Наказателния кодекс”, заяви прокурор Даниел Илиев. 

Нападателят е 29-годишен безработен мъж, който до момента не е осъждан. Двамата с жертвата са се познавали. 66-годишната жена живее със сина си в село в област Добрич, в момента на нападението той спял в другата стая. Понеже насилникът запушил устата на жената с ръка, синът й не чул нищо. По данни на прокуратурата първоначалното намерение на насилника било грабеж, но в последствие се е стигнало и до второто провинение.  

Към момента са извършени разпити на свидетели. 29-годишният мъж е с постоянна мярка „задържане под стража”.