Кметът на Добрич издаде заповед за времето за посещения в Гробищния парк и забрана за дейности на територията му

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед относно времето за посещение на Гробищния парк и забрана на дейности на територията му.

Кметът на Добрич издаде заповед за времето за посещения в Гробищния парк и забрана за дейности на територията му

В нея се посочва, че от 1 април до 30 септември посещения на Гробищния парк допускат от 7 до 20 часа. От 1 октомври до 31 март те ще бъдат от 8 до 18 часа.



На територията му се забранява влизането на лица извън времето; посещение на деца под 14-годишна възраст без придружител, изхвърлянето на пръст и отпадъци върху съседни гробове и по алеите между тях; изграждане на пейки, маси и огради в парцелите; въвеждане на кучета и животински впряг; палене на огън и изгаряне на отпадъци; отсичане на дървета без получаване на съответното разрешение за целта; засаждане на дървета и храсти в гробовете и между тях; разлепването на афиши, реклами, съобщения и други, както и на некролози извън определените за целта места. 

Приготвянето на циментови и варовиразтори трябва по алеите и край гробовете трябва да става в подходящи за целта строителни корита, които да не позволяват замърсяване на прилежащите площи. Забранява се изоставянето на строителни материали между гробовете и по алеите. 

Не се разрешава изхвърлянето на отпадъци извън определените за целта места. 

Забранява се използването на питейната вода в Гробищния паркове за строителни цели и дейности извън неговата територия. 

Почистването, поддържането и облагородяването на гробните места и прилежащите им части е задължение на правоимащите, което те изпълняват лично или чрез трети лица. 

Контролът по изпълнение на настоящата заповед е възложена на директора на  Общинското предприятие “Обреден дом” в Добрич.