Ръчно изработена книга дариха деца от ДГ „Пчеличка“ на библиотеката в Добрич

Това съобщиха от РБ "Дора Габе"

Ръчно изработена книга дариха деца от ДГ „Пчеличка“ на библиотеката в Добрич

Сектор “Работа с деца” към Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич е получил дарение от своите малки приятели от трета група  на ДГ №9 „Пчеличка“ – lapbook и професионално изработена кукла на Пипи Дългото чорапче.



Lapbook-ът е колективен проект под формата на ръчно изработена книга, обединяваща усилията на деца, преподавател и родители, включващ всички дейности по двугодишен проект „Приключенията на нашата книга“.

В рамките на проекта децата са съчинявали нова история за Пипи, рисували са, а Оксана Иванова е записала историята и я е публикува в електронната книга с всички истории на партньорите по проекта от 12 държави. 

Подарената кукла Пипи, изработена от художник - родител на едно от децата, е талисман на проекта и ще стане част от интериора на сектор “Работа с деца” в библиотеката, за да радва малки и големи читатели, съобщават още от културната институция. 


Екипът на сектор “Работа с деца” се включи в онлайн среща с възпитаниците на ДГ№9, на която малчуганите са разказали как са създали своята история за Пипи Дългото чорапче и са показали илюстрациите, които са направили сами на страниците на интерактивната книга.  

Библиотеката и детската градина са обединили усилията си в насърчаване на ранното детско четене, разширяване на детските интереси и познания и  провокиране в децата на любов към книгата и четенето.