Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич

По традиция в първия ден от месец септември започната новата учебна година в Спортно училище „Георги Стойков Раковски” в Добрич.

Официално откриха учебната година в училището за шампиони в Добрич



170 ученици в 11-те спорта днес прекрачиха прага на училището за шампиони в града, 12 от тях - за първи път.


Тази година честта да издигне знамето на България в първия учебен ден се падна на борецът Матей Стоянов. Той е републикански шампион и носител на множество отличия. 


Бяха прочетени поздравителни адреси от Mинистерството на младежта и спорта и кмета на община Добрич Йордан Йорданов.  „15 септември е денят, в който всяка година отмерва първите стъпки на първокласниците и последния училищен звънец за зрелостниците. Родното училище, независимо от своята възраст или превратности на времето, винаги ще бъде онова духовно огнище, което запазва пламъка на знанието и просветата и проправя пътя към българската духовност", беше написано в поздравлението на Йорданов. Той пожела на учителите да продължават с ентусиазъм и дръзновение да подготвят личности, с които Добрич да се гордее и да вписва своите исторически страници, а на учениците да мечтаят, да бъдат упорити и целеустремени, отговорни и дисциплинирани, за да постигнат целите си. 


"В нашето училище се прави подбор на тези, които имат таланта и възможността  да постигнат високи върхове с спорта, затова бъдете достойни наши възпитаници, следвайте указанията и напътствията на вашите учители и треньори, които неминуемо ще ви дадат необходимите знания и умения, за да се реализирате като истински граждани на нашата република”, каза в приветственото си слово директорът на училището за шампиони в Добрич Николай Дяков. 


Учебната година в СУ „Г. Ст. Раковски” започна малко по-различно – в условията на пандемия. На входа на учебното заведение на всеки ученик се измерва температурата и се записва, при установяване на по-висока от допустимата, децата се изпращат у дома . Поставени са дезинфектанти в коридорите и класните стаи, в общите части на учебното заведение децата и преподавателите ще носят предпазна маска, а часовете, които позволяват, ще се провеждат на открито.