Рокери от Мотоклуб „Кан Аспарух” и ученици от ОУ „Хан Аспарух” в Добрич ще почетат тържествено своя патрон

Мотоциклетисти от клуб „Кан Аспарух 681”, съвместно с Основното училище в Добрич, носещо името на основателя на Българската държава, ще отбележат тържествено 135 години от Съединението и 39 години от построяването на мемориалния комплекс, посветен на великия владетел.

Рокери от Мотоклуб „Кан Аспарух” и ученици от ОУ „Хан Аспарух” в Добрич ще почетат тържествено своя патрон

Честванията ще започнат на 6 септември, от 9 часа. Очаква се в Добрич да пристигнат рокери от подразделенията на националния клуб в цялата страна, както и свободни мотористи и приятели. Това съобщи за Добрич онлайн Ивелин Иванов, който е част от организацията. 



В 9:30 часа мотоциклетистите ще се отправят към град Генерал Тошево, за да поднесат цветя на паметника на Апостола на свободата Васил Левски. След това те ще се завърнат в Добрич за почетна обиколка на града, която ще приключи на мемориалния комплекс, посветен на хана, където в 13 часа, съвместно с ученици от Основното училище „Хан Аспарух” ще се проведе тържествена програма. Малчуганите ще поздравят добричлии с патриотични стихове. Цветя и венци ще бъдат положени на паметника. 

Честванията ще завършат с концерт на рок група „Епизод”, който ще се състои в 18 часа  на сцената на скейтпарка в Градския парк „Свети Георги”. 

Организаторите призовават за спазване на противоепидемичните мерки.