До края на годината бул. „Добричка епопея” ще бъде готов

Община Добрич продължава да работи по големи проекти, които са с подсигурено финансиране

До края на годината бул. „Добричка епопея” ще бъде готов

Един от тях е цялостната реконструкция на бул. „Добричка епопея”. Тя се извършва по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич”. Общата му стойност е 8 138 6546,72 лева като в него са включени няколко компонента.



Кметът на Добрич Йордан Йорданов съобщи, че първият слой биндер в едното платно на бул. "Добруджа" е поставен. 

“След приключване на цялостното платно и започване на другото, ще бъдат поставени всички горни пластове асфалт, за да няма спекулации”, посочи той. 

Очакванията са до края на 2020-а година бул. „Добричка епопея” да е готов. 

Проектът „Развитие на интегрирана система на градския транспорт” е включен в Инвестиционната програма, която изпълнява Община Добрич от 2015 година. Той ще се реализира, благодарение на сключения договор за административна помощ за безвъзмездна помощ, който беше факт на 12 март. Съгласно този договор проектът трябва да приключи до 2 години. 

В рамките му е предвидено изграждането на интелигентна транспортна система, която ще регулира светофарните уредби и кръстовищата и ще включи система за позициониране на автобусите, ще бъдат поставени  електронни табла на спирките с информация в реално време кога ще пристигат транспортните средства. 

Заложено и закупуването на четири електробуса за търговското дружество „Градски транспорт”, ще бъдат закупени и две зарядни станции и един трансформатор. Ще бъдат обновени съответно 30 спирки и ще бъдат изградени 4 нови. 

Един от ключовите компоненти в проекта е реконструкцията на бул. “Добричка епопея”, като това е една от основните артерии за обществения градски транспорт. Договорът с изпълнителя е със сключен за срок от 6 месеца, строителната площадка е открита на 17 юни и се предвижда да приключи на 17 декември 2020 година.