Само един е кандидатът за кметското място в с. Житница

Само един кандидат за кмет на с. Житница е регистриран за участие в предстоящите частични избори на 27 септември. Това съобщи за Добрич онлайн председателят на Общинската избирателна комисия в община Добричка Диана Далакманска.

Само един е кандидатът за кметското място в с. Житница

Избират кмет на с. Житница на 27 септември


Припомняме, че с влязло в сила решение на Общинската избирателна комисия в община Добричка, на 8 май бяха прекратени правомощията на кмета на с. Житница Йордан Божанов Господинов. На основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, когато пълномощията на кмет на дадено населено място са прекратени предсрочно, Общинският съвет трябва да избере временно изпълняващ длъжността за срока до полагане на клетва от новоизбран кмет. На заседание на ДОбС съветниците дадоха съгласието си досегашният кмет на с. Житница да продължи своята дейност, само че като временно изпълняващ длъжността.

На предстоящите частични избори на 27 септември Йордан Божанов Господинов ще е кандидат за кметското място. Той е предложен от ПП ЗНС.  За сега няма други регистрирани кандидати. 

Предстои справка от Централната избирателна комисия във връзка с уседналост на кандидата. От ОИК – Добричка също са направили проверка на местно ниво и към момента няма проблеми с регистрацията му и не се очаква той да бъде заличен.