Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов откри локален офис за дистанционно обучение в Добрич

Стопанката академия в Свищов официално откри днес новия си локален офис за дистанционно и продължаващо обучение в Добрич. Той се намира на третия етаж в бившия комплекс „Рила” в центъра на града.

Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов откри локален офис за дистанционно обучение в Добрич

Това третия такъв офис за такъв вид обучение, който  Стопанската академия разкрива. Първият е в столицата, а вторият – в град Стара Загора. 


„Решихме да обхванем и Североизточна България, тъй като сме я позабравили през последните години, а знаем, че в град Добрич има традиции по отношение на обучението при нас. В последните години доста се промени интереса на студентите към обучението, до преди 10-20 години основно стремежът беше към редовната форма, но в последните години обаче младите хора искат едновременно да учат и да работят и това предоставя дистанционното обучение”, заяви ректора на висшето училище Марияна Божинова. 

Стопанската академия в Свищов е пионер в дистанционното обучение, още през 1999 година са стартирали първите магистърски програми от разстояние. От 2 години учебното заведение има и акредитация за 13 бакалавърски. Цялата палитра от специалности ще се предлагат и в Добрич.  През последните 21 години в Стопанската академия дистанционно са завършили над 30 000 студенти. 


„Преимуществото на този офис е, че студентите няма нужда да пътуват до Свищов, за да положат изпитите си, изпитите ще бъдат полагани тук по определен график. Надяваме се това елиминиране на разстоянието да привлече доста млади хора от Добрич и региона да се запишат за дистанционни студенти”, допълни Божинова. 

На официалното откриване присъстваха и кметовете на община Добрич, Генерал Тошево, Добричка и Балчик. 

„С откриването на този отдалечен офис информацията, която ще имат кандидат-студентите ще бъде още по-достъпна и те ще могат на място да се запознаят с това, което се предлага като обучителни програми”, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов и пожела на дистанционния център успех. 

Локален офис за дистанционно обучение в Добрич се намира на ул. Независимост” 12, в бившия комплекс „Рила”.