Съдят 63-годишен французин за блудство и създаване на порнографски материали с малолетни

В Окръжния съд – Добрич започна дело срещу 63-годишен мъж, обвинен за блудство и създаване на порнографски материали с участието на малолетни деца,

Съдят 63-годишен французин за блудство и създаване на порнографски материали с малолетни

Подсъдимият е държал под формата на файлове в дисково пространство на преносим компютър, в карта памет и външна преносима памет създадените порнографски материали и още четири снимкови кадъра под формата на файлове, за създаването на които са използвани лица от женски пол, които изглеждат като ненавършили 18 години.


Според повдигнатото обвинение на 2 януари 2020г., в дома си в село в община Балчик, подсъдимият Е.Ж. блудствал с три момичета, на 4 януари извършил блудствени действия с две от тях, а на 5 и 6 януари извършил деянието последователно спрямо две от децата.

63-годишният мъж е обвинен и за това, че в периода от 2 до 6 януари 2020г., отново в дома си, чрез заснемане с дигитален фотоапарат, създал порнографски материали, за които използвал същите 3 деца и още 2 малолетни момичета.

Подсъдимият Е.Ж. е френски гражданин, който, според данните в обвинителния акт, пристигнал в България през юни 2018г. и след месец заживял в къща под наем в село в община Балчик. Запознал се със семейство, което започнало да му помага в домакинството срещу заплащане. Впоследствие се запознал и с племенниците на мъжа, които били малолетни - на възраст от 9 до 12 години. Постепенно се сближил с момичетата и те започнали да гостуват и в къщата му, като понякога били придружавани от родствениците си, а понякога подсъдимият ги вземал с автомобила си и оставали насаме.

Разследването започнало по подаден сигнал от училището, в което децата учели, след като учителка на момичетата се усъмнила, че с тях се случва нещо нередно, посочва държавното обвинение.

Делото в Окръжния съд в Добрич ще премине по реда на съкратеното съдебно следствие, с разпит на по-голяма част от свидетелите и вещи лица. По искане на подсъдимия в хода на съдебното следствие показания ще дадат и петте момичета. Съдът разпореди техният разпит да бъде извършен в синя стая, предназначена за щадящо изслушване на деца, при закрити врати и в присъствието на психолог.

Делото ще продължи на 4, 5 и 6 ноември 2020г., от 10.00 часа. В първия ден ще бъде разпитан подсъдимият, а в следващите два дни ще бъдат изслушани децата.

Малолетните лица чрез законните им представители са конституирани като частни обвинители в процеса.