„Железничарите“ прекършиха осакатен отбор на „Добруджа“

Изпусната дузпа не позволи да се запази интригата в мача срещу лидера във Втора лига

„Железничарите“ прекършиха осакатен отбор на „Добруджа“

Осакатеният отбор на „Добруджа“, в който липсваха 10 състезатели - 8 с коронавирус и двама контузени, но по волята на БФС все пак трябваше да играе срещу „Локомотив“ /София/, логично остъпи с 0:3. Срещата от VI кръг във Втора лига на стадион „Дружба“ завърши с очакван успех на столичните „железничари“, които все още не познават поражението от началото на сезона и са убедителен лидер в групата. Предвид обстоятелствата, в тимовия лист на добричлии бяха записани няколко юноши без официален мач в професионалния футбол, които по недоля записаха дебют с мъжката формация на клуба. Въпреки това „жълто-зелените“ се постараха да окажат отпор на съперника, който беше дошъл с идеята да измъкне трите точки. Късметът се усмихна на столичани още в 4-ата минута, когато центриране от ляво намери оставения непокрит в нак. поле Александър Александров, оплел с глава топката в мрежата на домакините за 0:1.



Решаваща за интригата в срещата се оказа изпуснатата дузпа в 38-ата мин., дадена за нарушение в нак. поле на гостите срещу Денис Кадир. Зад топката на бялата точка застана Ивайло Лазаров, чийто удар бе париран от вратаря Ивайло Василев. Софиянци нанесоха решителен психологически удар в 45-ата мин., когато снажният Светослав Диков засече с глава центриране от корнер и до голяма степен успокои страстите на и около терена. В общи линии през второто полувреме мачът се доиграваше, а класическото 3:0 в полза на гостите бе оформено в 54-ата мин. Точен за втори път в двубоя бе Александър Александров, който в прецизен диагонален шут с левия крак не остави шансове на Иван Василев. Домакините бяха на сантиметри от отбелязване на почетен гол в 85-ата мин. Ивайло Лазаров завъртя технично топката от пряк св. удар в далечния ъгъл на съперниковата врата, но за съжаление коженото кълбо срещна гредата. В следващите два шампионатни кръга добричлии са гости, а неизвестните - с какви и колко футболистите ще разполагат „жълто-зелените“, все още остават.
За „Добруджа“ играха: Ив. Василев, Р. Михалков, Д. Дончев, Ах. Адемов, Н. Андреев /46 - М. Максимов/, Я. Идризов, Д. Кадир, Ив. Лазаров, Ив. Цачев, Д. Василев /77 - Пр. Славков/, Ст. Митев /88 - В. Стоянов/.