Вместо цветя младоженци от Добрич събраха средства за лечение на дете

Яна и Марио Костадинови са решили да организират първата си благотворителна кауза като семейство в деня на своето бракосъчетание.

Вместо цветя младоженци от Добрич събраха средства за лечение на дете

За празника си те са помолили своите гости парите, които биха дали за букет, да оставят като дарение в специална кутия. Благодарение на инициативата те са събрали 605 лева. Парите са превели за едногодишния Димитър Добрев от Добрич.



Във фейсбук група „Помощ за Дани от Добрич” за него се събират средства, откъдето става ясно, че заради лекарска грешка Димитър се ражда с увита пъпна връв два пъти около врата и липса на кислород. След поредица от такива грешки на 5 месеца той е диагностициран с ДЦП и епилепсия. Започва се поредица от рехабилитации и медикаментозно лечение за епилепсията. В момента Димитър е на годинка и не може да прави нищо, което останалите деца на неговата възраст успяват. Не може да стои самостоятелно седнал, да пълзи, да хваща с ръцете си също не успява да се справя задоволително.

При последна консултация в Турция в болница Рейап, лекарите изказаха мнение, че за него има голям шанс за подобрение, ако се започнат активни рехабилитации под наблюдението на лекари и смяна на медикаментозното лечение с пречистени и не толкова тежки лекарства, с които той в момента се лекува в България.

Офертата от болница Рейап първоначално е за период от два месеца, като в хода на лечение и рехабилитация ще се установи дали този период ще се удължи още. За период от два месеца офертата възлиза на около 60 000 лева, като в сумата не влизат медикаменти и изследвания.