БСП – Шумен ще избират нов председател в къщата на осъден адвокат

В Шумен съществува умален модел на паралелната държава, срещу която уж се бореше Корнелия Нинова. Ниновото БСП в града показва нагледен модел на това, как партията би правила избори един ден в държавата, ако Нинова остане председател.

БСП – Шумен ще избират нов председател в къщата на осъден адвокат

В репортаж на bTV, от петък стана ясно,че шуменските социалисти ще избират нов председател в частни домове.


Това, че не се знае общият брой на членовете в БСП, и колко ще е 50+1, едва ли има вече значение. В домашната обстановка, на ракийка със салатка, ще се гарантира тайната на вота на избирателите в „първите преки избори“ на столетницата обяздена от Корнелия Нинова.

Bgreporeter.info реши да провери собствениците на имотите, които услужливо, задушевно и с ярък социалистически плам са предоставили, кухните, спалните и вероятно тоалетните, на своя дом за изграждането на „тъмни стаички“, за да гласуват членовете безброй, за „новия пряк председател“.

Още с първия адрес се натъкнахме на мина от информация, която кристално показва „честността“ гарантирана за тези избори в БСП.

На улица „Червена стена“ се намира домът на адвокат Ивелин Йорданов – член на ИБ на ОбС на БСП Шумен.

Тоест това е частен дом. Кой е неговият собственик?

На 4 юни 2009 г., адвокат Ивелин Йорданов е освободен от поста си общински съветник в града заради влязла в сила присъда подбуждане към лъжесвидетелстване, съобщава тогава съда, цитиран в медиите. Докато присъдата тече Йорданов обаче продължава да е член на БСП и заместник председател на партията в града.

Сега на именно на Йорданов, се пада ролята да е гарант за честността и тайната на вота, както уточнихме на… безброй социалисти.

От тези избори по-честни, здраве му кажи…

Ким Чен Ун може само да завижда гневно, че не се е сетил за подобна организация!

Отново в петък лъсна поредния скандал, като първо в bTV, Елена Йончева разкри, че зад нейните сигнали, за корупция няма нито един подпис на Корнелия Нинова. И допълни „Борбата на Нинова срещу Борисов е само на думи“.

Но да се върнем от трибуната на голямата европейска политика, върху умаления модел на БСП- Нинова в Шумен.


Депутатът Иван Иванов – протеже на Корнелия Нинова

Драмата в БСП Шумен не е от вчера, тя започва още когато Иван Иванов става депутат с благословията на Нинова. „БСП – вождът“ напълно се опитва да копира модела на ГЕРБ, като толерира съмнителни кадри по места, но на кой му пука. Припомняме, че Иванов бе зам.-министър само за два часа в правителството на Пламен Орешарски. Краткият престой на този пост се дължеше именно на това, че в биографията на Иванов лъснаха съмнителни борчески петна свързващи го с групировката СИК в град Шумен.

Дори за Орешарски, Иванов се оказа далеч, по-голям морален проблем от Пеевски, и решението да се отърве от него бе взето за 1 час и 45 мин.

Очевидно този факт не притеснява по никакъв начин Корнелия Нинова, която четири години е в политическо съдружие с Иванов в Шумен, се бори срещу ГЕРБ и мутрите във властта.

„Депутатите от БСП Иван Иванов и Йордан Младенов си уредиха и екзотична екскурзия до Залцбург с държавни пари, нищо, че се водеха „бойкотиращи“ парламента“ пише на 26.02.2019 г., breaking.bg.

Тогава протежето на Нинова и заминава със служебни пари в чужбина, докато БСП бойкотираше в пореден ПР фарс, работата в пленарна зала, като го прави и в момента.

Тези два примера на Шумен показват, еманация на морал в политиката, на моделът Нинова в БСП.  Такава е паралелната партия, която вождицата налага в продължение на целия си мандат.

Кандидатите Красимир Янков и Валери Жаблянов преустановиха своето участие, в уговореният мач. Мач, който се предлага от Нинова и Добрев в опорочената кампания наречена „пряк избор за председател“ в партията.

Затова в надпреварата за днес останаха именно Нинова, която доведе партията до братоубийствена война продължила четири години, и Кирчо Добрев, който през 2009 г., бе уличен в фалшификации на изборите за Изпълнително бюро, създавайки прецедент в историята на партията, при който членове на Националния съвет на БСП подписаха декларации, че не са гласували за него.

Само седмица след този случай Изпълнителното бюро на БСП бе прегласувано, а Добрев остана „зад борда“.