Младите поп изпълнители от Студио „Сарандев“ пяха с Биг бенд Пловдив

Талантите на Студиото за поп-рок певци „Сарандев“ са представили концерт съвместно с Биг бенд Пловдив, съобщават от добричката вокална школа.

Младите поп изпълнители от Студио „Сарандев“ пяха с Биг бенд Пловдив

Събитието е било част от фестивала „Пловдив – СтоЛица на песента“, провел се в „града под тепетата“ от 8-ми до 12-ти септември. 



Певците на Младежкия център в Добрич са имали удоволствието и огромното щастие да пеят, партнирайки си с прекрасните музиканти от Комбо състава на Биг-бенд Пловдив с диригент Николай Гешев. Репетицията с музикантите се е състояла в деня на концерта в Студио 1 на Радио Пловдив – БНР. 


Мястото на провеждане на концерта е било особено емблематично за красивия и древен Пловдив – Римския стадион, намиращ се в центъра близо до Джумая джамия. Каменните пейки на стадиона са събрали многобройна публика, дошла за последния, заключителен ден от фестивалната програма. След 16-те песни, представени от добричлии, са последвали и няколко общи изпълнения, събрали на сцената всички участници в събитието – пеещи деца и младежи от три школи – Арт Войс Център – Пловдив с вокален педагог Руми Иванова (организатор на събитието), Вокално студио „Фа диез“ – Благоевград с вокален педагог Христина Палева и Студио за поп-рок певци „Сарандев“ – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

Фестивалът „Пловдив – СтоЛица на песента“ се провежда за втора поредна година по Програма „Фестивали и значими събития“. Финансиран е от Община град Пловдив и спонсори.


Певците на „Сарандев“ са се завърнали в родния Добрич не само с натрупан ценен опит, но и с натрупани прекрасни емоции, свързани с вълнуващото им представяне, с многобройните приятелски срещи, с опознавателния тур в Стария град, с реализираните екскурзии до Асенова крепост и Кукленския Манастир. 


Участниците в концерта с Биг бенд Пловдив са били Димитрина Германова, Росен Петров, Жана Стефанова, Стефани Маринова, Филип Филчев, Ванина Григорова, Симона Тодорова, Мартин Стоянов, Денислава Димитрова, Елеонора Иванова, Антония Петрова, Преслава Тодорова, Максим Панайотов и Неда Александрова.