107 са първокласниците в община Тервел

107 са първокласниците в община Тервел
1201 е броят на учениците в осемте учебни заведения в община Тервел, съобщават от местната администрация. Първокласниците през новата учебна година са 107.

От Общината са осигурили, под формата на подарък, за първия учебен ден на всички първолаци пълен пакет от училищни помагала, тетрадки с квадратчета и редове, химикали, боички и други ученически пособия. 


В Центъра за подкрепа за личностно развитие „Малкият принц“ , след провеждането на традиционните двумесечни летни занимания с деца по програма „Наше лято“, служителите са в заслужен отпуск през месец септември, тъй като при тях учебната година стартира на първи октомври. Общинският детски комплекс и през настоящата учебна година запазва всички свои школи и състави – „Балет каприз“ , Вокални студия Тервел, школа по приложно и изобразително изкуство, клуб по автентичен фолклор и етнография, школа по керамика, школа по природни науки и школа по математически науки. 


Всички учители , ученици и медицински лица пътуват напълно безплатно . Транспортът е организиран по няколко начина – с училищни автобуси, избрани с обществена поръчка транспортни фирми,  обществен и  с личен транспорт.


„Призоваваме всички деца и родители да бъдат търпеливи и съпричастни, тъй като ще бъде трудно, ще бъде много отговорно, но не и невъзможно да се справим. Рано или късно тази тежка ситуация ще отмине, с вируса се срещат и борят хората във всички части на света. И ние ще се справим – с разум и отговорност. Всички ние, кметският екип, педагозите в училищата и детските градини правим и ще продължим да правим всичко възможно за протичането на една безопасна учебна година, защото дистанционното и онлайн обучение е временно и частично решение на проблема, отнемащо възможностите за социализация и възпитание на нашите деца. Те трябва да са в училище и в детската градина, където работят професионалисти , от които могат децата могат да получат знания и възпитание. Честита нова учебна година, скъпи ученици, учители и родители! Честит празник на малчуганите, които за първи път прекрачват прага на училището и на техните семейства“, написаха още от пресцентъра на Община Тервел.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+