Под мотото „35 години възрожденски дух“ беше открита учебната година в СУ „Любен Каравелов“

Новата учебна година в Средното иновативно училище „Любен Каравелов“ беше открита присъствено.

Под мотото „35 години възрожденски дух“ беше открита учебната година в СУ „Любен Каравелов“

Церемонията премина според всички изисквания на здравните власти и Министерството на образованието и науката. Учениците от първи, пети и осми клас бяха приветствани от директора на училището Светла Иванова, както и от кмета на община Добрич Йордан Йорданов, от чието име бе прочетен поздравителен адрес.





Годината е юбилейна за възпитаниците на институцията и ще премине под мотото „35 години възрожденски дух“. С най-голямо вълнение и трепет училищния праг прекрачиха 44 първокласници. Сред многото предизвикателства за ръководството и педагогическия екип на СУ „Л. Каравелов“ е изграждането на уникален за областта модерен STEM център за дигитални създатели. Предвиден е като място, което да вдъхновява децата и да провокира интереса им към науките, технологиите, инженерството и математиката. 


Педагогическата колегия пожелава на своите ученици трудолюбие и всеотдайност в стремежа им да стават все по-умни, все по-можещи, все по-богати на знания, а на родителите им - да бъдат търпеливи и да споделят усилията на децата си.