С пешеходно предизвикателство Община Добрич се включва в конкурса "Нестле за Живей Активно!"

Община град Добрич кани всички граждани да се обединят за една прекрасна обща кауза – изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавление на открито, подходяща и за деца с увреждания, която се намира в градски парк „Св. Георги“.

С пешеходно предизвикателство Община Добрич се включва в конкурса "Нестле за Живей Активно!"

Нестле за ЖИВЕЙ АКТИВНО! е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата се организира от „Нестле България“ АД с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации и със съдействието на НСОРБ. 


В националния конкурс за спонсорство ще участват много общини от страната, всяка от тях със собствен обект. 

За да участва в конкурса всяка община организира масово събитие, популяризиращо активния и здравословен начин на живот. Дали ще спечели зависи от активното участие в събитието на гражданите. 

Събитието – извървяване на пешеходни маршрути, в което трябва да вземат участие не по-малко от 1000 души, ще бъде проведено на 22 септември  и ще даде право на Общината да се включи в конкурса. Подробна програма на събитието ще бъде публикувана след няколко дни. 

Призоваваме всички към участие! Нека се обединим в името на тази полезна за нашия град цел.