Еко празник ще насърчи децата и техните родители да събират разделно и да рециклират отпадъците

На 26 септември от 10.30ч. на сцената в скейт парка в градската градина „Свети Георги“ в Добрич ще се проведе детски еко празник по повод рестарта на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Еко празник ще насърчи децата и техните родители да събират разделно и да рециклират отпадъците

Организатори на събитието са Община Добрич и „ЕКОПАК България“, организацията отговорна за обсужването на цветните контейнери и рециклирането на отпадъците.



Целта на събитието е да насочи вниманието на гражданите към новата система от цветни контейнери, разделно събиране на отпадъци и нейната правилна употреба. Ще бъде представена полезна информация как се преработват отпадъците и какъв е ефектът от дейността.

Организаторите са подготвили интересна музикално-артистична програма за най- малките. Актьорите от „Театър на приказката – София“ ще представят образователното куклено шоу „Малки юначета с празни тумбачета“. Детската пиеса представя историята на три симпатични същества – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Приказните герои разказват на децата как да пазят природата, чрез разделно събиране на отпадъци.  Програмата предвижда още невероятните изпълнители от НЧ "Добрич-2017", Студиото за съвременни танци "ПАЛИТРА" и Фолклорния ансамбъл „Добруджа“.