Драгни Драгнев ще представи последната си книга „Тервел Богоравният“

Драгни Драгнев ще представи последната си книга „Тервел Богоравният“ в Дом-паметника „Йордан Йовков“ на 23 септември от 17.00 часа, издание на "Матадор 74".

Драгни Драгнев ще представи последната си книга „Тервел Богоравният“

Организатори на събитието са Община Добрич, Сдружението на писателите в Добрич и Регионалния исторически музей в Добрич. За книгата ще говори проф. д-р Димитрина Каменова.


„БЛАГОДАРЯ

С твоята коричка хляб и твоята вода живях, мой бащин край. Сърцето ми преброди вселената на всички дни и нощи. Орах и сях нивята на гнева и радостта. Върху раменете ти отглеждах небеса. Омагьосах в тях крилете на моите деца. И в зной, и в мраз по стъпките ти бях, мой бащин край. Всред бури и покой те прекосявах. Дълго събирах твоите сезони. Преборвах се с нрава им. Падах. Ставах. Нито капка омраза не изпих и не посях. Тъй намотах в кълбо сезоните. В душата си ги потопих и топлих. Превърнах ги на хляб. С обич и любов ги напоих. Разбрах, че всичко тръгва от корен и се връща при корена си. През хиляди пластове живот и смърт преминах. Преодолявах ги по пътя си. Намерих живи няколко зрънца любов. Искам да ги скътам… Да ги нося навсякъде до края на живота си. Не знам ще успея ли… Не знам…“

Д. Драгнев