13 000 крачки е най-дългият маршрут в пешеходното предизвикателство на Община Добрич

Община Добрич се присъединяват към най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот – "Нестле за Живей Активно!".

13 000 крачки е най-дългият маршрут в пешеходното предизвикателство на Община Добрич

С пешеходно предизвикателство Община Добрич се включва в конкурса "Нестле за Живей Активно"


Нестле за ЖИВЕЙ АКТИВНО! е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България. Инициативата се организира от „Нестле България“ АД с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации и със съдействието на НСОРБ.  В националния конкурс за спонсорство ще участват много общини от страната, всяка от тях със собствен проект. 

За да участва в конкурса всяка община организира масово събитие, популяризиращо активния и здравословен начин на живот. Дали ще спечели зависи от активното участие в събитието на гражданите.

Проектът на община Добрич е за изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавления, подходяща и за деца с увреждания.

Събитието – извървяване на пешеходни маршрути, в което трябва да вземат участие не по-малко от 1000 души, ще бъде проведено на 22 септември, от 10 до 19 часа. То ще даде право на Общината да се включи в конкурса.  Всеки може да извърви един от шестте маршрута. Най-късият от тях е 2166 крачки, а най-дългият, предназначен за ентусиасти, е 13 000 крачки. В началото на всеки маршрут доброволци от БЧК Добрич и Младежкия център „Захари Стоянов“ ще ориентират участниците и ще ги снабдяват с талонче за участие в томболата и тематични рекламни материали. В края на избрания маршрут талончето с името и телефона на участника, както и номера на извървения маршрут, ще се поставя в специална урна, за да участва в тегленето на печелившите в края на кампанията.