Община Генерал Тошево ще е домакин на Националните културни празници „Албена“

Община Генерал Тошево ще е домакин на Националните културни празници „Албена“
На 23 септември (сряда), в рамките на Националните културни празници „Албена“ 2020, Община Генерал Тошево ще посрещне плеяда от съвременни български будители. Сред тях личат имената на акад.

Георги Марков, Боян Ангелов, Стоян Райчевски, Атанас Звездинов, Петър Андасаров, Иван Гранитски, Панко Анчев и Любомир Котев.


Първата литературна среща за деня ще бъде в село Спасово (10:00 часа). След това творците ще се преместят в село Кардам (от 11:00 часа), а от 15:00 часа ще бъде финалната среща, която ще се проведе в Историческия музей в град Генерал Тошево. Авторите ще представят пред публиката книги и изследвания от своето творчество, и ще дискутират по най-актуалните теми в българското общество, обогатявайки по този начин духовния и художествения живот на Североизточна България.


Националните културни празници „Албена“ се организират от издателство „Захарий Стоянов“, „Албена“ АД и общините в Североизточна България. Домакин на първото събитие през тази година беше град Разград (на 17 септември). Следват посещения в Смядово и Шумен, Каварна, Генерал Тошево и Варна. Идеята на Национални културни празници “Албена” е да се възроди духът на българската национална идентичност и да се направи така, че талантливи но неизвестни писатели, художници, актьори, музиканти и танцьори да стигат до много по-широка публика.


В рамките на тези празници, през годините са се провели повече от 1 600 премиери на книги, организирани са много концерти, пътуващи изложби, дискусии и пленери, които са посетени от повече от 50 000 души.


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+