Активни граждани се включват в инициативата "Нестле за Живей Активно! 2020" в Добрич

Активни и съпричастни към каузата граждани днес се включват в инициативата "Нестле за Живей Активно! 2020" в Добрич.

Активни граждани се включват в инициативата "Нестле за Живей Активно! 2020" в Добрич

Събитието е организирано от общината в рамките на обявения национален конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2020“. Проектът има за цел да промотира движението, спорта и балансираното хранене в България.  Мероприятието се организира от „Нестле България“ АД с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.



Община Добрич участва в инициативата за изграждане на комбинирана площадка, подходяща и за деца с увреждания. В събитието за извървяване на пешеходни маршрути участие трябва да вземат не по-малко от 1 000 души. 


„Най-важната инициатива е, че гражданите на Добрич се включват в активното мероприятие. Цялата инициатива е национална и всички общини имат право да се включат. Надявам се ние да сме най-активните и да успеем да спечелим сумата от 20 000 лева, с която да изградим площадка за деца в неравностойно положение“, каза кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той допълни, че в края на деня ще има точни данни колко човека са подкрепили инициативата в Добрич. Градоначалникът честити Независимостта на България и подчерта, че всеки ден трябва да се борим за нея. 


„Важно е да се живее активно за здравето на хората. Важно е да се съберем, да се организираме и да живеем пълноценно. Изцяло подкрепяме Община Добрич, защото тя много ни помага. В момента правим клубна база за деца със специални потребности в НЧ „Добрич 2017“. Там ще има уреди, с които децата ни да спортуват, за физическа активност. Тази зала ще бъде безплатна. За финансирането ще търсим спонсори. Досега всеки помага с труд, което е много важно“, каза Камелия Тодорова, председател на Сдружението „Ние 2020”, чиято цел е да помагат  на децата и пълнолетните лица със специални нужди.

Според изискванията на инициативата "Нестле за Живей Активно! 2020" право на участие имат всички общини на територията на Република България. Участие са заявили 19 общини, една от които е Добрич. Ако гражданите бъдат достатъчно активни и отдадени на каузата, градът може да спечели спонсорство за изграждане на комбинирана площадка за спорт и забавление, подходяща и за деца с увреждания. Мероприятието ще продължи до 19.00 часа днес.