Тодор Гикински: Не мисля, че ще се стигне до преустановяване на снабдяването с електроенергия на ВиК-Добрич

“Постоянно се водят преговори. Това са стари задължения, натрупани от много години. В момента си плащаме всички сметки”, това каза за медията ни директорът на ВиК- Добрич Тодор Гикински.

Тодор Гикински: Не мисля, че ще се стигне до преустановяване на снабдяването с електроенергия на ВиК-Добрич

Днес "Енерго Про" съобщи, че започва подготовка по преустановяване на снабдяването с електроенергия на Водните дружества в Добрич и Шумен заради дългове от 10,5 милиона лева.



На въпрос дали наистина има опасност област Добрич да остане без водоподаване Гикински отговори: “Всякаква опасност има, защото това са частни фирми, не държавни. Не мисля, че ще се стигне до такова нещо. Плащаме си всичко и няма за какво да ни спират тока”.

В заключение той посочи, че не мисли, че ще се стигне до преустановяване на снабдяването с електроенергия на ВиК-Добрич.

Енерго Про: От 29 септември област Добрич може да остане без вода заради дългове от ВиК

На 14 октомври ще се проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК. В дневния ред е предвидено да бъде прието решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК за 2021 година на основание чл. 20, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на асоциацията по водоснабдяване и канализация в размер на 22 164,44 лв. На събранието ще могат да бъдат обсъдени и други възникнали въпроси.