ВиК - Добрич с изявление във връзка с информацията, че областта може да остане без вода заради дългове

Ръководството на Вик - Добрич с официално изявление във връзка с информацията от Енерго Про, че от 29 септември област Добрич може да остане без вода заради дългове.

ВиК - Добрич с изявление във връзка с информацията, че областта може да остане без вода заради дългове

Енерго Про: От 29 септември област Добрич може да остане без вода заради дългове от ВиК


Ето и официалното становище на Водното дружество:

Във връзка с публикуваната в медиите информация за предстоящо поетапна преустановяване на ел. захранването към обекти на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД, дружеството уведомява своите абонати, че за казуса са уведомени Министерския съвет, Министерството на региоанлното развитие и благоустройтво, Министерството на енергетиката, Българския ВиК холдинг, ДАНС.

Усилията на ВиК дружеството са насочени, както към решаване на проблема свързан с натрупаните назад в годините, но неразплатени задължения, така и към обезпечаване на нормално водоподаване към абонатите на дружеството.

Тодор Гикински: Не мисля, че ще се стигне до преустановяване на снабдяването с електроенергия на ВиК-Добрич

Не приемаме жителите на област Добрич да се превръщат в заложници на частни, корпоративни интереси. Ето защо апелираме „ЕНЕРГО ПРО Варна“ ЕАД да престане да всява страх и паника в населението, като се надяваме на воля и желание от тяхна страна за преодоляване на проблема, още повече, че за неговото решаване е ангажирана и държавата, в лицето на МРРБ и Българския ВиК Холдинг. 

Както е известно на всички, водата е социално благо и е от национално значение, като в тази връзка е информирана ДАНС.

Усилията на ръководството на „Водоснабдяване и канализация Добрич“ АД в последните години са насочени изключително към оптимизиране на разходите за ел. енергия, с намаляване на натрупаните задължения.

В заключение, ВиК дружеството уверява своите абонати, че са предприети всички всички необходими действия, за да осигури нормалното водоподаване към своите абонати.