Окръжният съд в Добрич потвърди присъда за държане и разпространение на порнографски материали

Окръжният съд в Добрич потвърди присъда за държане и разпространение на порнографски материали
Подсъдим по дело за държане и разпространение на порнографски материали ще търпи наказание пробация за срок от 1 година с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител.

Наложена му е и глоба в размер на 1000 лева. Присъдата е постановена от Районенния съд в Добрич и беше изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд.


Подсъдимият Г.Г. е осъден за това, че в периода от 3 до 25 март 2014г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление, разпространил чрез интернет, посредством преносим компютър, порнографски материали - 3 видеофайла с различно съдържание, за създаването на които са били използвани лица, ненавършили 18 години. Той е признат за виновен и по повдигнатото му второ обвинение, че в периода от 9 до 25 март 2014г. е държал за себе си, посредством същия преносим компютър други 2 файла с подобно съдържание.


Производството пред Окръжния съд беше образувано по жалба на подсъдимия срещу първоинстанционната присъда с искане да бъде признат за невиновен в извършването на вменените престъпления или делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг състав.


След проверка на атакувания съдебен акт Окръжният съд обаче не намери основания за неговата отмяна или изменение и го потвърди изцяло. 


Установената от първостепенния съд фактическа обстановка напълно кореспондира със събрания в хода на разследването доказателствен материал, посочва в решението си въззивният съд. Коментира се и наложеното с присъдата наказание, което съдебният състав намира за справедливо и правилно съобразено с чистото съдебно минало на подсъдимия, добрите му характеристични данни и липсата на предходни или последващи противообществени прояви.


Постановеното от Окръжния съд в Добрич решение е окончателно. Вече е получено уведомление от прокуратурата за предприети действия по привеждане в изпълнение на наложеното на подсъдимия наказание.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+