Жителите на село Житница днес избират кмет

В село Житница днес се провеждат избори. Право на глас имат 361 жители.

Жителите на село Житница днес избират кмет

Нормално и без нарушения е започнал изборният ден, съобщиха за Добрич Онлайн от Общинската избирателна комисия. Няма постъпили сигнали за нарушения. 



Припомняме, че село Житница в община Добричка остана временно без кмет с решение на Общинската избирателна комисия, която прекрати правомощията на досегашния кмет Йордан Божанов. Причината беше постъпил сигнал, в който се твърди, че той е вписан като търговец и не е предприел действия по прекратяване на тази дейност. Сигналът, че Йордан Божанов продължава да е управител на търговско дружество, е постъпил на 13 март. Проверката на Общинската избирателна комисия е установила, че той е регистриран като управител и собственик на една фирма и е съдружник в друга. След избора му за кмет той е изпратил уведомление до НАП, че спира търговската си дейност, но не и до общинския съвет и Общинската избирателна комисия. 

Севдалина Енчева е избрана за временно изпълняващ длъжността кмет на с. Житница. До полагане на клетва от новоизбрания кмет на с. Житница, след изборите на 27 септември, временно длъжността ще бъде изпълнявана от Севдалина Янкова Енчева.

На изборите днес кандидатът за кмет на село Житница е само един - Йордан Божанов Господинов. Той е предложен от ПП ЗНС.