Десет от „Добруджа“ отстъпиха в дъжда в столицата

Отборът на „Септември“ надделя с 1:0 в срещата от Втора лига

Десет от „Добруджа“ отстъпиха в дъжда в столицата

Без точков актив от второто си поредно гостуване във Втора лига остана отборът на „Добруджа“. Добричките футболисти отстъпиха с 0:1 на терена на „Септември“ /София/ в мач от VIII кръг. До голяма степен за крайния изход повлия изгонването в 42-ата минута на двубоя на бранителя на „жълто-зелените“ Дони Дончев. Той задържа по непозволен начин съперников нападател и получи червен картон. До този момент гостите по нищо не отстъпваха на своя съперник, като на няколко пъти поставиха на изпитание вратаря на столичани Николай Банков. С всяка изминала минута след почивката влияние върху действията на състезателите в жълто и зелено оказа тежкият и наводнен терен.



Така тимът на „Септември“ се възползва от численото си предимство и в 79-ата мин. достигна до попадение. Негов автор стана македонецът Марио Илиевски, засякъл топката с глава. В крайна сметка голът се оказа единствен в срещата, а трите точки отидоха в актива на домакините. С тях софиянци вече имат 13 пункта на сметката си и се изкачиха до 6-ото място в подреждането. Добричлии от своя страна заемат 12-а позиция с 6 точки. В IX шампионатен кръг, на 4 октомври, на стадион „Дружба“ гостува „Литекс“ /Ловеч/. Още в сряда пък избраниците на треньора Светослав Петров излизат в Панагюрище срещу местния "Оборище" в мач за Купата на България.
„Добруджа“ започна двубоя в състав: Ив. Василев, Ив. Вихренов, Д. Дончев, Ах. Адемов, Цв. Радев, Як. Идризов, Д. Кадир, Ер. Почански, Ер. Карадайъ, Хр. Казаков, Ив. Цачев.