Откриват процедура за възлагане на концесия за „Кранево - Международен детски лагер“

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедурa за възлагане на концесия за морския плаж „Кранево - Международен детски лагер“ в община Балчик. Целта е обезопасяване и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Откриват процедура за възлагане на концесия за „Кранево - Международен детски лагер“

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Срокът е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.


Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за „Кранево - Международен детски лагер“ е 7 446,65 лева без ДДС. Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С настоящото решение се цели да се обезпечи морският плаж  със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.