Повечето хетеро дами всъщност харесват и жени

Повечето от хетеросексуалните жени са привлечени и от същия пол, установиха учени. Почти половината пък си признават, че са обменяли ласки с представителки на нежния пол.

Повечето хетеро дами всъщност харесват и жени
По-голямата част от хетеросексуалните жени всъщност са бисексуални, сочи мащабно проучване на учени от университета в Бойси, Айдахо.

Според резултатите 60% от дамите са били сексуални привлечени от други госпожи, 45 на сто признали, че са разменяли целувки и ласки с друга жена, а точно половината са си фантазирали за интимни приключения с представителки на същия пол.

Повече от хетеросексуалните жени са привлечени и от жени, установиха учени. Почти половината пък си признават, че са обменяли ласки с представителки на същия пол.

Психологът Елизабет Морган, която е част от екипа изследователи, обаче е категорична, че резултатите не са никак изненадващи, тъй като жените често са окуражавани  да изпитват емоционална близост една към друга, което логично води до развитие на романтичните им отношения.

Според Морган нищо не пречи една жена да е хетеросексуална, но да има интереси и към хора от същия пол - тенденция, която все повече се налага и от медиите, благодарение на хора като Лейди Гага.