Стартира творческата година в НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“ в Добрич

Официално стартира новата творческа година за школите и самодейните състави при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 година“ - гр. Добрич.

Стартира творческата година в НЧ „Йордан Йовков – 1870 година“ в Добрич

Разнообразната гама на Читалището е обогатена с разкриването и на нови форми. Работата в школите и самодейните състави е изцяло съобразена с изискванията за социална дистанция, спазване на санитарно-хигиенните условия и превенция на зараза от COVID-19.



Вокално-инструментална формация за градски шлагери „Добрич”, Читалищен хор „Добрич” и Хор „Патриотична песен“ вече започнаха своя репетиционен период. Продължава да функционира и Инструментално дуо „Валмас“, което от тази есен се превръща в трио и вече ще носи името „Валдемас“. От 1 септември възобнови репетициите си и рок група „Атаксис“.

Текат записвания и за желаещите да посещават различните школи на културния институт: Езикова школа с включено изучаване на английски език, Музикална школа с класове по китара, цигулка, пиано, Школа по изобразително изкуство, Театрална студия „Зорница”, Компютърна школа, Детска танцова школа „Хорце”, Школа по програмиране, Школа по уеб програмиране и Школа по минералогия към „Център по минералогия и спелеология“.

От тази творческа година културният институт ще предлага и изучаване на акордеон. Преподавател е г-н Деян Дженков, завършил Висше музикално образование в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство–гр. Пловдив. Клас „Акордеон“ към Музикална школа посреща желаещи от всички възрасти.

Читалищното ръководство обсъжда възможността за разкриване на Школи по математика, БЕЛ (подготовка за външно оценяване), немски език и Школа за изучаване на науки за човека и Мирозданието.

Всеки, който желае, може да получи повече информация на телефони: 058/603 531 и 0875122591 или всеки делничен ден на място в сградата на Читалището, намираща се на адрес: бул. „25-ти септември“ №44.