Официално откриха реновираната улица „Антимовски хан“ в село Кардам

Кметът на Общината Валентин Димитров и кметът на село Кардам Георги Събев прерязаха лентата на символична церемония.

Официално откриха реновираната улица „Антимовски хан“ в село Кардам

Ремонтът на улицата е част от проект "Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици на територията на Община Генерал Тошево" по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.


Цялостната и рехабилитация на 582 метровата улица е на стойност 324 376.84 лева с ДДС. По този проект, освен споменатата улица, е направена и пълна рехабилитация на улица „Втора“ в село Люляково и се работи по улица „Васил Алексиев“ в Генерал Тошево.

Ремонтните дейности значително подобряват визията на общината. В процеса на работа бе изгребана старата настилка, извършен демонтаж монтаж и на бордюри, положена е двупластова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка и нови пътни знаци.

В резултат на изпълнението на проекта се подобряват условията за живот на населението чрез осигуряване на достъп до качествена инфраструктура, до основни услуги, както и пътната безопасност, това стимулира устойчивото развитие на Общината и качеството на живот на нейното население.

Паралелно с тази дейност бе извършен и цялостен ремонт на тротоар с дължина 270 метра от улица „Добротица“ до улица „Антимовски хан“ . Там ремонтните дейности се състоят в демонтаж на стари и доставка и монтаж на  нови плочи, поставяне на нови бордюри. Стойността на изпълнените строително-ремонтни дейности е 59 850 лв. с ДДС и е от бюджета на Община Генерал Тошево за 2020 г.