Осъдиха двама мъже за притежание на наркотици с цел разпространение в Добрич

Осъдиха двама мъже за притежание на наркотици с цел разпространение в Добрич
Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и двама подсъдими за престъпления, свързани с наркотици.

Делото беше образувано по внесен в съда обвинителен акт срещу подсъдимите. В проведеното днес разпоредително заседание двамата обаче заявиха, че се отказват от разглеждане на наказателното производство по общия ред и желаят да сключат споразумение с прокуратурата, което впоследствие бе внесено в съда и одобрено.


Съгласно споразумението 41-годишният Н.Д. се признава за виновен в това, че на 12 март 2017г. в Добрич, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 1.52 грама марихуана и 1.93 грама амфетамин, на обща стойност 67.02лв.  Вторият подсъдим Ш. И., на 45 години, признава, че на същата дата е държал марихуана и амфетамин на обща стойност 58.38 лева.


Видно от данните по делото във вечерните часове на 12 март 2017г. била извършена проверка на заведение в Добрич, провокирана от постъпил в полицията сигнал, че там се употребяват и разпространяват наркотични вещества. Установено било, че подсъдимият Н.Д. носел в себе си марихуана и амфетамин. Следи от разпръснато наркотично вещество били открити и върху маси в заведението. В хода на проверката били намерени пликчета с марихуана и амфетамин, укрити зад бара на заведението, в електрическо табло и осветително тяло, за които се установило, че били на 45-годишния подсъдим. 


По силата на постигнатото споразумение 41-годишният мъж е осъден условно на 1 година лишаване от свобода, с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 2500 лева. Наказанието за 45-годишния подсъдим е лишаване от свобода за срок от 4 месеца при първоначален общ режим и глоба от 1000 лева. 


Двамата ще платят солидарно и направените по делото разноски в размер на 568.63 лева.


Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+