Красотите на градската среда представят във фотоизложба в НЧ „Светлина – 1941“ в Генерал Тошево

Между 1 и 3 октомври в село Красен се проведе третото издание на фотопленера „Есенни хоризонти“, който се организира от Община Генерал Тошево, кметство село Красен и Народно читалище „Йордан Йовков – 1896”.

Красотите на градската среда представят във фотоизложба в НЧ „Светлина – 1941“ в Генерал Тошево

Тази година събитието премина под надслов „Градът на 60“, във връзка с 60-годишнината от обявяването на Генерал Тошево за град.



В рамките на три дни красивото добруджанско село прие 8 фотографи, които тази година трябваше да запечатат красотите и потайните места на общинския център – град Генерал Тошево. Участие във фотопленера взеха Виктор Димчев от София, Даниела Ганева-Георгиева, Диан Милтиядев, Росица Милтиядева, Станислав Георгиев, Стоян Илиев и Илия Стоянов от Добрич и Живко Иванов от Генерал Тошево.

Обективите на участниците този път бяха привлечени от красотите на градската среда – жилищни блокове, къщи, малки стопанства, улична мрежа, паркове и градини, детски и спортни площадки. Дори порутени стари къщи и изоставени строежи попаднаха под окото на майсторите на фотографията. Снимките им запечатаха една разходка между различни култури и поколения.

Основната идея на пленера, който вече е ежегоден е, той да се превърне той в празник на изобразителното изкуство – своеобразна среща на творците с природата и бита на Йовковата Добруджа, която да ги вдъхнови да претворяват в багри красотата във всички нейни форми и проявления.

Изложбата на фотосите ще бъде открита на 30 октомври в НЧ „Светлина – 1941“ в град Генерал Тошево.