Ансамбъл “Добротица” започва творческата си година

Фолклорният танцов ансамбъл „Добротица“ и Детската танцова студия “Добрич”, с главен художествен ръководител Александър Александров и хореограф Юрий Митев, започват новата творческа година.

Ансамбъл “Добротица” започва творческата си година

В момента се набират деца и младежи, желаещи да се потопят в магията на танца. Въпреки че пандемията оказва влияние във всяка една сфера, екипът на ансамбъла е категоричен, че с пълни сили ще продължи работа при спазване на всички противоепидемични мерки. Заради Ковид-19 творческите планове, свързани с конкурси и участия, постоянно се променят, но надеждите на хореографа Юрий Митев са, че фестивали ще се организират и танцьорите ще се подготвят за тях. 



Всеки на възраст от 5 до 18-годишна възраст, желаещ да се докосне до магията на танца, може да се запише в залата на ансамбъл “Добротица” към Общинския младежки център. Репетициите за децата от 5 до 7 години се провеждат във вторник и петък от 18:45 до 20:00 часа. За по-големите от 8 до 18-годишна възраст тренировките се състоят понеделник и сряда от 18 часа. 

“Ансамбълът спазва всички противоепидемични мерки. Залата за тренировки е голяма, има място за дистанция”, увери Юрий Митев. Той коментира, че пандемията е оказала влияние и малък процент от танцьорите са спрели да посещават ансамбъла заради Ковид-19. По думите на хореографа  това няма да повлияе на репетиционния процес. 

“Започнахме творческия сезон с концерт за празника на Добрич на 25 септември. Участвахме в празничната програма на града. От сега да кажа какво предстои, с тази сложна обстановка, не можем да мислим напред. Ако всичко е наред ще се подготвяме за конкурси, фестивали. Надявам се да излезем на фестивал в чужбина”, каза в заключение Юрий Митев.

Част от репетиционната зала на ансамбъл “Добротица” ще бъде обновена по проект “Младежки център Добрич - Вашето днес”.