Лана Анцаридзе: Спектакъл “Седем” е храна за душата в днешно време

Спектакъл “Седем” ще представи два пъти през този месец танцовият театър “Дея” за жителите и гостите на Добрич. Основната тема на постановката е свързана със седемте смъртни гряха. Целта е зрителите да се замислят за това как живеят и какви са постъпките им.

Лана Анцаридзе: Спектакъл “Седем” е храна за душата в днешно време

“Идеята е да се загледаш в себе си отстрани, да видиш лошите лошите неща, които е възможно да правиш, или някои твои приятел. Но в крайна сметка човек съществува и трябва да съществува. Животът не ни е просто така даден, въпреки че понякога наистина постъпваме лошо, но има неща, за които наистина си струва да живееш”, сподели за Добрич Онлайн хореографът на “Седем” Лана Анцаридзе и ръководител на танцовия театър “Дея”.



В постановката участват 11 младежи от 15 до 20-годишна възраст. В спектакъла се включва и Лана Анцаридзе. Преди две години той беше представен на сцена от танцовия театър “Дея”. Различното в момента е, че спектакълът се играе от нова група - порасналите актьори от формацията. 

“Възобновихме спектакъла, малко го променихме, удължихме го. Съставът е много подготвен в момента”, каза още Лана Анцаридзе.

Спектакълът “Седем” ще бъде представен на 16 и 21 октомври от 19 часа в голямата зала на Драматичния театър "Йордан Йовков" в Добрич.  Той е подходящ за всякакви възрастови групи.  “По-големите ще разберат смисъла му повече, защото спектакълът е изцяло метафоричен. Положихме много труд с децата да го възстановим. Впоследствие имам други идеи за нови спектакли с танцовия театър”, каза хореографът. В заключение Лана Анцаридзе посочи, че спектакъл “Седем” е храна за душата в днешно време.