Инфраструктурни проблеми поставиха гражданите пред съветниците от МК ГЕРБ (СДС) по време на проведените приемни дни

Проблеми във връзка с инфраструктурата в града бяха основните, поставени от граждани по време на приемната на общинските съветници от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) – Добрич Зорница Михайлова, Радослав Рачев и Павлин Тодоров.

Инфраструктурни проблеми поставиха гражданите пред съветниците от МК ГЕРБ (СДС) по време на проведените приемни дни

Гражданин постави въпроса за паркирането по улица „Генерал Колев“. Той изрази недоумението си от твърденията на служители на сметопочистващата фирма, че листната маса не бива да се изхвърля в контейнерите за смет. В противен случай гражданите подлежат на глоба.


Заявление с искане за обособяване на градинка с места за отдих са внесли в общинската администрация живеещите по ул. „Дунав“, бл. 1.  До момента обаче не е получен отговор от Общината. Живеещите там се опасяват, че мястото ще се използва за изграждане на гаражи, вместо за зелени площи.

От кв. „Добротица“ беше получен сигнал за невъзстановена настилка пред вход Б на бл. 15  след извършен ремонт на водопреносната мрежа. Гражданите алармираха, че Общината не осъществява контрол върху възстановяването на настилката след извършване на изкопни работи от различните оператори. 

Собственик на фирма, чиято база е по улица „Кирил и Методий“, алармира за окаяното състояние на част от улицата и рампата. „Камионите отказват да влязат, за да извършат доставки“, коментира той. Улицата се използва и от родителите на деца, които посещават детската градина там. 

Гражданин с увреждания потърси съдействие от общинските съветници от МК ГЕРБ (СДС) за изграждане на рампа към жилището му, което е общинско, за осигуряване на достъпна жилищна среда. До момента Общината не е изградила рампата, въпреки подадените от него заявления.

По време на приемния ден на общинските съветници от местна коалиция ГЕРБ (СДС)  Камелия Койчева, Кина Драгнева и Иво Пенчев стана ясно, че децата от ДГ №24 в Добрич нямат съоръжения за игра на двора. Баба на дете, което посещава образователната институция, потърси тяхното съдействие, за да бъдат заделени средства в програмата за капиталови разходи за 2021 г. - за облагородяване на дворното пространство. Там има нужда от озеленяване, нова ограда,  люлки и пързалки.  

Общинските съветници се запознаха и с проблема на живеещите в бл. 61 в кв. „Балик“, където от години има пропадане на водоплътен тротоар. Общинските съветници насочиха гражданите към възможностите, които дава Програмата за реализация на благоустройствени мероприятия върху обекти – общинска собственост, с участие на местното население. По този начин проблем, който стои от дълги години, ще може да бъде решен с публично-частно партньорство.

Поставените проблеми от гражданите ще бъдат внесени за обсъждане в ресорните постоянни комисии на Общински съвет град Добрич, както и ще бъдат поставени на вниманието на общинска администрация с цел разрешаването им.