Добрич отбеляза Деня на българската община

В Деня на българската община Добрич се преклони пред първия кмет на града след Освобождението - Стефан Баев.

Добрич отбеляза Деня на българската община

Церемонията започна с изпълнения на Духовия оркестър, с диригент Стоян Монов.




На нея присъстваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, председателят на Общинския съвет Мая Димитрова, народният представител Даниела Димитрова, представители на политически партии и местната администрация, както и граждани.  



“Днес се събираме да честваме Деня на българската община, с решение от 1998 година. Да отдадем почит на първия кмет на града след Освобождението - Стефан Баев. Днес се навършват 142 години, откакто става първият кмет на град Добрич. Смятам, че е изключително важен ден за това, което  всички заедно сме постигнали през годините. За това, че нашата община се развива, реализира своите проекти и дава по-добро състояние на своя град и съграждани”, каза кметът Йордан Йорданов. 


“Позволете ми от името на Общинския съвет на град Добрич да ви поздравя за Деня на българската община. Искам да пожелая на всички да продължим заедно да работим в името на гражданите на Добрич, защото това е основната ни цел”, посочи председателят на ОбС Мая Димитрова.


Паметната плоча с барелефа на Стефан Баев е открита през 2000 г. Тя е изработена от бронз и камък. Автор на проекта и негов изпълнител е Никола Богданов. Традиционно всяка година Община Добрич отбелязва тържествено Деня на българската община, който официално се чества от 1998 година.