С арт зона и спортни предизвикателства ОМЦ - Добрич ще активира неактивните младежи в Балчик

Екип на Общинския младежки център в Добрич организира информационно събитие „Вашето днес” в Белия град.

С арт зона и спортни предизвикателства ОМЦ - Добрич ще активира неактивните младежи в Балчик

То е част от поредица срещи, които се организират по проект „Младежки център Добрич – Вашето днес". Подобни срещи са се провели в Тервел, както и в част от кварталите на Добрич. По думите на младежкия работник Николай Николов интересът е бил голям, като на места е надминал очакванията му. 



В Балчик информационното събитие ще се проведе в началото на Дамбата.  На младежите от Белия град ще бъде предоставена информация за младежкия център, какво представлява тази институция и какви възможности предлага за младите хора.  Предвидени са спортни занимания, арт зона, както и много предизвикателства. 

В рамките на проекта „Младежки център Добрич – Вашето днес” са предвидени редица неформални обучения, първи срещи с работодатели, младежки академии, регионални младежки срещи, младежки обмени в другите центрове в Националната мрежа на младежките центрове в България и чужбина, фестивал на настолните игри, кулинарно състезание, вечери на толерантността  и младежки инициативи . 

Според Николай Николов много малка част от младите са активни, но това е защото не са се включвали в различни инициативи. „Когато започнат да участват по-активно, дали във футболен турнир, спортна среща, обучение, клуб по интереси, виждат какво им допада и вече се увличат в процеса и стават по-активни. Най-важното в нашата работа е да привлечем младите хора и да активираме неактивните”, сподели той. 

Информационното събитие, организирано от Младежкия център – Добрич, ще се състои на 13 октомври от 12 до 15 часа в началото на „Дамбата” в Балчик.