Двама лекари от медицинския център в Тервел са с Ковид-19, ще бъдат тествани всички работещи там

Двама лекари от медицинския център в Тервел са с Ковид-19, ще бъдат тествани всички работещи там
Това съобщават от местната администрация

11 жители на община Тервел са с коронавирус, сочат данните на местната администрация от 14 октомври. Те са на домашно лечение. Седем от инфектираните с Ковид-19 живеят в Тервел, един в с. Орляк , двама в с. Зърнево и един в село Жегларци.


41 контакти лица са поставени под карантина, от тях 22–ма ученици и 10-годишно дете от село Каблешково.


Двама лекари от медицинския център в Тервел са с положителни проби, имат оплаквания и се лекуват при домашни условия. Медиците живеят в Добрич. Утре ще бъдат тествани всички работещи в медицинския център. Към момента работата е организирана. Пациентите да могат да ползват лаборатория, рентген, физиотерапия и част от прегледите от специалисти. След получаването на резултатите от тестовете на персонала и при необходимост , ще се предприемат действия за реорганизация в работата на лечебното заведение.


От днес се подновяват мерките за пропускателен режим на двете аптеки в Тервел, които работят със здравна каса. Пред всяка от тях ще има общински служител, който следи за дезинфекциране на ръцете на влизащите, за поставена маска и за броя на гражданите, които са вътре в помещението на всяка от аптеките. Продължава пълненето с дезинфектант на диспенсърите на банкоматите и вендинг автоматите в града. От Община Тервел посочват, че дезинфектантът  в тях се изчерпва бавно, което означава, че гражданите не ги ползват толкова интензивно, колкото преди месеци. Има и често чупене на диспенсъри. 


Продължава и пропускателния режим с дезинфекция за входа за обслужване на граждани в сградата на общината  и държавните служби. Спазват се установените правила за работа в детските и учебните заведения.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+