Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 12 до 16 октомври

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Лабораторията за изследване на COVID-19 е в пълна готовност да заработи, но за съжаление налице е кадровият проблем – липсват медицински специалисти. Това заяви пред журналисти кметът на Добрич Йордан Йорданов. 



Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич търси специалисти по здравни грижи – медицински сестри, които да работят извън Ковид-сектора на лечебното заведение. Техният труд ще бъде финансово обезпечен, ще получават около 100 лева на дежурство. 

Социалният министър Деница Сачева беше на посещение в Добрич. Тя се включи в раздаването на хранителни пакети по Оперативна програма „Храни” на хората от уязвимите групи. 

Работилницата за въображение в Художествената галерия очаква деца и ученици за есенно творчество.

Със заповед на директора на РЗИ-Добрич д-р Светла Ангелова, в отделението по педиатрия на МБАЛ - Добрич беше въведен карантинен режим на работа.

Местната инициативна група в Община Добричка проведе в с. Карапелит еднодневно изложение на продукти, произведени от местни земеделски и животновъдни стопани. 

Интерактивна изложба, посветена на застрашения вид червеногуша гъска, гостува в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. 

Лазар Лазаров е новият старши-треньор на Марица (Пловдив) той заменя на поста най-успешния треньор в историята на клуба Иван Петков, който пое украинския първенец Прометей (Камянске). 

Емблематичната сграда, в която поколения хористи начело с Маестро Захари Медникаров се подготвяха за голямата сцена, беше ремонтирана и обновена, съобщават от местната администрация. 

Церемония по откриване на завършените обекти по проект „Реконструкция и благоустрояване на градската среда в Добрич“ се проведе в квартал „Балик”. Проектните дейности се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.  Общата стойност на договора е 6 529 990,09 лева с ДДС, от които: 5 550 491.58 лева от Европейски фонд за регионално развитие и 979 478,51 лева съфинансиране от националния бюджет.  

Първият битов клиент с работеща фотоволтаична централа, изградена от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е вече факт. Съоръжението е собственост на Иван Стоянов и е построено в имота му в с. Равнец, община Генерал Тошево. 

Общинският детски комплекс в Каварна започна своята творческа работа в нова сграда и с две нови школи. 

Община Добрич получи Етикет за иновации и добро управление на местно ниво 

Започнаха дейностите по закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци в Генерал Тошево.

Окръжната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа до 72 часа обвиняем за извършено убийство.  

Добрич отбеляза Деня на българската община

С шест медала се завърнаха гимнастичките на Генерал Тошево от турнира „Морски звезди“ във Варна.