Емилия Милушева ще представи книгата си "Да пребродиш хоризонта" в Добрич

Емилия Милушева ще представи книгата си "Да пребродиш хоризонта" в Добрич
Емилия Милушева ще представи на почитателите си своята книга „Да пребродиш хоризонта“ (Записки от непознати и далечни страни) на 20 октомври.

Организатори на събитието са Община град Добрич и Галерия „Георги Петров“. За книгата - издание на Издателство „Илия Вълчев“, ще говори нейният редактор Петранка Божкова.


„Тази книга е дневник на нашите осъществени мечти. Именно защото е дневник, е много лична и изстрадана. С написването на всяка история се връщах назад в миналото не за да го променя, а за да преживея някои моменти още веднъж“ – казва авторката.


Емилия Милушева завършва Езикова гимназия „Гео Милев“ в град Добрич. През 1990 година се дипломира с магистърска степен в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност българска и немска филология. До 1994 година работи за радио „Свободна Европа“ в гр. София. Междувременно завършва и международни икономически отношения в УНСС. Житейският ù път продължава няколко години във Виена, а след завръщането си в България започва работа като представител на немска търговска фирма. От 2007 г. живее със съпруга си в Африка. Занимава се с благотворителни проекти и инициативи, участва в организацията на събития, представящи културата на различни страни по света.


Ако присъствате на премиерата или бродейки из записките ще научите:


· Защо на Антарктида има магистрали?


· Къде има Министерство на щастието?


· Защо в Етиопия жените искат да бъдат бичувани?


· Защо в Индия се женят през нощта?


· ... и куп други чудатости...


Премиерата на книгата ще се състои на 20 октомври от 17.30 ч. в Галерия „Георги Петров“. Входът на събитието е свободен при строго спазване на притивоепидемичните мерки.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+