Фондация „Св. Николай Чудотворец“ започва поредица от кампании в Добрич за правата на хората с интелектуални затруднения

Фондация „Св. Николай Чудотворец“ започва поредица кампании, касаещи правата на хората с интелектуални затруднения.

Фондация „Св. Николай Чудотворец“ започва поредица от кампании в Добрич за правата на хората с интелектуални затруднения

Стартът на инициативата „Да останем свързани“ ще бъде даден на 22 октомври, от 11 до 13 часа, в района на  бул. „25-ти септември“, под часовника. 



На събитието ще присъстват младежи от Националната платформа на самозастъпниците в България, създадена преди 5 години. Дейността на платформата е насочена към засилване ролята на хората с интелектуални затруднения в отстояване на техните права, повишаване на видимостта им и подкрепа за участие в процеса на реформа за повишаване качеството им на живот.

От фондацията посочват, че в кризисни периоди като настоящия в резултат на COVID- 19, необходимостта от засилване на тяхната роля и активиране на допълнителни възможности за защита са особено важни. В този смисъл събитието на регионално ниво е с цел повишаване видимостта и свързаността на хора с интелектуални затруднения.

Заглавната снимка е архивна