Книгата „Да пребродиш хоризонта“ събра десетки почитатели на пътешествията

Вълнуващ видеоразказ за далечни и непознати страни видяха почитателите на пътешествията в Добрич при представяне на книгата на Емилия Милушева „Да пребродиш хоризонта“. Премиерата се състоя в художествена галерия „Георги Петров“.

Книгата „Да пребродиш хоризонта“ събра десетки почитатели на пътешествията

„Пътешественик по душа и по съдба, Емилия Милушева е събрала в тази книга разкази и мемоари от пътуванията си до различни кътчета на земята. Книгата сякаш е съставена от дълга и красива поредица от емоционални, живописни, звукови и мисловни картини, които ни правят съпричастни на всичко, което авторката е видяла и преживяла“ – каза при представянето Петранка Божкова, редактор на творбата.



От 2007 г. Емилия Милушева живее със съпруга си в Африка и пред присъстващите призна, че срещите й с нови хора, с различна култура и традиции са се превърнали за нея в емоционален катарзис. „С отиването ми в Африка като че ли започна пренаписването на моята лична Библия. Животът на непознати места променя погледа, преобръща представите и всъщност всяко пътуване е начин да опознаеш самия себе си“ – подчерта авторката на „Да пребродиш хоризонта“. Тя показа вълнуващ снимков и видеоматериал от посещенията й в различни страни и континенти – Етиопия, Антарктида, Кралство Бутан, Индия и други.