Български производители се събират на изложение "Вино, национални храни и туризъм" в Добрич

Шестото издание на изложението "Вино, Национални храни и Туризъм" се провежда в Добрич.

Български производители се събират на изложение "Вино, национални храни и туризъм" в Добрич

Селекцията на българските производители може да бъде разгледана до 20 часа днес в ресторант „Мечока Бен“. Събитието ще продължи и утре от 12 до 8 часа вечерта. 


На изложението присъстват производители или техни представители от цялата страна на колбаси и сирена, търговци, ресторантьори и любители на качествените вина и храни. Сред изложителите са Винарска изба "Вила Юстина", Винарски съюз "Нисово", Мандра "Рогови", производителите на колбаси "Тропик", пивоварна "Гларус".

„Ще има производител на българско сирене с български трюфел и традиционни български ракии, посетителите ще могат да опитат мастика, приготвена по оригинална технология, български джин с високо качество. Сред другите интересни продукти са сушено патешко филе, патешка пастърма на добричка фирма“, каза управителят на „Мечока Бен“ Стефан Станев. 

 

Той посочи още, че изложението има и туристическа насоченост, тъй като все по-често винарските изби разполагат с хотелска част и посетителите могат да бъдат информирани за възможностите за винен туризъм. 

Гост на изложение "Вино, Национални храни и Туризъм" е шеф Михаил Велков. Той е завършил Кулинария" в Люцерн. За неговото специално меню гостите и жителите на Добрич имаха възможност предварително да заявят желание. Стефан Станев коментира, че кувертите са изчерпани. Менюто е под надслов „Вкусна Добруджа“. „Идеята е, че Добрич и региона трябва да се развиват като район, в който човек може да консумира качествена храна, произведена наоколо с максимално добро качество и месо, което не е пътувало хиляди километри, за да стигне до клиентите“, каза Стефан Станев.

В заключение той сподели, че интересът от страна на посетителите е голям.