Професионално международно жури ще оценява изпълненията на младите певци в онлайн изданието на Поп-рок конкурса „Сарандев“

Вече е известно журито, което ще има нелеката задача да определи носителите на призовите места в 29-тото онлайн издание на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – Добрич’2020.

Професионално международно жури ще оценява изпълненията на младите певци в онлайн изданието на Поп-рок конкурса „Сарандев“

Участници от 10 държави се включват в онлайн изданието на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев“


То ще бъде в петчленен състав с председател Хайгошод Агасян - България (композитор, инструменталист, певец и поет) и членове: Николай Текелиев - България (журналист, член на УС на Асоциацията на вокалните педагози и продуценти в България, официален представител за България на Международния фестивал на изкуствата „Славянски базар във Витебск“ - Беларус, член на жури в много международни конкурси и фестивали в България и чужбина), Карлъйгаш Абдикаримова - Казахстан (Директор на международните конкурси за детско творчество „Бозторгай” - Алмати и „Шаттъқ” - Нур Султан, носител на званието „Деец на културата” на Република Казахстан, член на жури на много конкурси в Европа, Азия, Северна Америка), София Лазополу - Гърция (джаз и ритъм & блус певица, вокален педагог в консерватория „Филипос Накас“ - Атина, носител на Гран при на ЕМПРК „Сарандев“ 2001) и Мансур Ташматов - Узбекистан (Народен артист, професор в Държавната консерватория на Узбекистан, певец и композитор). Организатори на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ са Община град Добрич и Младежки център – Добрич. Форумът се провежда под патронажа на кмета на град Добрич Йордан Йорданов.

По традиция елитният форум, организиран от Община Добрич и Младежкия център, се провежда през месец май. Тази  година, поради ситуацията с COVID пандемията, 29-ото издание на конкурса „Сарандев“  протича в онлайн формат. Новият регламент беше популяризиран на 18 септември, а резултатите ще бъдат обявени на 9 ноември.