Представят изложбата „Камен бряг“ на Огнян Георгиев в Каварна

Художникът Огнян Георгиев ще представи изложбата си „Камен бряг“ пред жителите и почитателите на изкуството в град Каварна.

Представят изложбата „Камен бряг“ на Огнян Георгиев в Каварна

Тази част от Северното Черноморие не оставя никого безразличен, но само хората, живеещи тук, могат истински да оценят усилия на автора да предаде магнетичността на това място.


Морето е любима тема в творчеството на Огнян Георгиев. И в тази изложба то доминира, но истинският акцент той е поставил върху Камен бряг. Магията на този природен феномен е предизвикателство за много художници, а за Оги през последните години е истинска страст. Точно това е думата, която може да обедини излъчването на серията картини, посветени на това култово място. Наблюдавано в различни сезони и часове на деня, от различни места и ъгли, вдъхновената четка на художника успява да внуши респекта от водовъртежните, поглъщащи дълбини и хищно връхлитащи вълни към скалите. Невероятната и богата на нюанси палитра на брега, променяща се през всеки сезон заради специфичната си растителност, е истинско откровение за сетивата на твореца.

Огнян Георгиев улавя и предава специфичната сурова красота на това място, създаващо усещане за могъщество и извисеност, взирайки се в хоризонта и респектирайки с тайнственото наситено синьо на дълбоките води в подножието на скалите. Многобагрието на различните лишеи и скални цветя, растящи само тук, разфокусира мощното присъствие на морето и смекчава неговото страховито излъчване.

Камен бряг продължава да вдъхновява поети, музиканти, художници, фотографи и обикновените ценители на красотата от цял свят. Извън неговата историческа и богата културна биография, свързана с множество събития и фестивали, Камен бряг е едно от най-живописните места по черноморското ни крайбрежие. В тази изложба Огнян Георгиев му отделя достойно място.

Огнян Георгиев е роден на 6.12.1962 г. (Никулден) в гр. Варна.  Рисуването винаги е било голямата му мечта. Професионален разрушител, любител на екстремните спортове, той винаги намира време за откровения пред платното. Обожава природата и не пропуска да открадне мигове за общуване с нея – с лодка, яхта, кемпер, катерейки се по непристъпни скали или яхнал своя „Harley Davidson“.

Прозорецът на ателието му разкрива изумителна гледка към морето и езерото. Живо, променящо се ежеминутно, ласкаво или сурово, морето е предизвикателство и ще остави трайна следа в творчеството на Огнян Георгиев. Художникът живее и твори в град Варна.

Изложбата ще бъде официално открита в ХГ „Христо Градечлиев“  на 29 октомври от 17:00 часа. Експозицията ще може да бъде разгледана до 12 ноември.