Мъжът, предизвикал катастрофата по бул. Добруджа вчера, е бил обявен за международно издирване във Франция

Това стана ясно на брифинг на Окръжната прокуратура - Добрич, Районната прокуратура в Генерал Тошево и ОД на МВР - Добрич, който се състоя в Кардам.

Мъжът, предизвикал катастрофата по бул. Добруджа вчера, е бил обявен за международно издирване във Франция

Към 12 часа вчера автомобил с швейцарска регистрация, управляван от мъж с тунизийски паспорт, не е спрял за проверка на граничния контрол край Кардам, минал е през бариерата и е продължил в посока към град Добрич.



Междувременно органите на реда са пуснали регистрационните му номера за издирване, мъжът е влязъл в Добрич и е предизвикал катастрофа по бул. „Добруджа”. След пътния инцидент той слязъл от автомобила си и се опитал да избяга, но е задържан от полицейските служители. Впоследствие става ясно, че мъжът е без европейски паспорт и няма документ, с който да може да се придвижва свободно из Европа. Мъжът е бил обявен и за международно издирване във Франция. 

Към момента се разследва евентуалната му връзка с терористична организация. На въпроса дали има нещо общо с 21-годишния тунизиец, който извърши атентат във Франция, от прокуратурата в Добрич отговориха, че не разполагат с подобна информация. 

Очаквайте подробности.