8 случая на Ковид-19 при медицински персонал от Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич

8 случая на Ковид-19 при медицински персонал от Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич
103 са случаите на Ковид-19 за периода от 26 октомври до 1 ноември, сочи справката за изминалата седмица на Регионалната здравна инспекция в Добрич.

От тях 8 случая с положителни проби са на медицински персонал – 1 лекар, 4 медицински сестри, 2 детегледачки и 1 шофьор. Всички те работят в Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич. Сред учителите на територията на областта четирима са с положителни резултати, има и четирима ученици. Във връзка с установените положителни проби за коронавирус при ученици са карантинирани ученици от десети и единадесети класове в ЕГ „Г. Милев“ в Добрич и седми клас в СУ „Л. Каравелов“ в областния център.


ОТ РЗИ информират още, че във връзка с регистрирани положителни резултати при служители под карантина са поставени децата и две лица от персонала на първа „а“ група в Детската градина 7 в Добрич, първа група на Детската градина „Знаме на мира“ в Балчик, децата и персонала на Дневния център към ДМСМГ – Добрич и четвърти клас от ОУ „Антим I“ в Балчик.


Общият брой направени RT-PCR тестове за COVID-19 на лица от областта в лаборатории в страната за изминалата седмица е 200, а общият брой на поставените под карантина лица е 344.


От потвърдените 103 случая през седмицата, хоспитализираните са 20, двама от тях са настанени в Отделението по анестезия и интензивно лечение в МБАЛ Добрич.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+